IKI20

English version »

20 évesek lettünk!

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet 2002 óta segíti az egyetemi polgárok nyelvtanulását az SZTE-n. Ünnepelj velünk a 2022-2023 tanévben: vegyél részt a jubileumra kiírt pályázatainkban, gyűjtsd az IKI20 pontjaidat, és versenyezz a győzelemért! Várunk akkor is, ha most éppen nem tanulsz nálunk nyelvet, de szívesen olvasnál egy jó novellát, írnál egy szellemes haikut, vagy próbavizsgát tennél egy általad tanult nyelven.

Keresd a programokat, pályázz és nyerj! Minden információt megtalálsz ezen a weboldalon és az IKI20 CooSpace színtérben (https://www.coosp.etr.u-szeged.hu/Scene-686445).

Sok szeretettel várunk programjainkon és pályázatainkon!

Részvételi szabályzat »

* * *

IKI20 pályázatok

Mi jut eszedbe a 20-as számról? Ossz meg velünk egy emlékezetes élményt az általad tanult idegen nyelven, ami a 20-as számhoz kapcsolódik, 100-120 szó terjedelemben, „20: az én történetem ” címmel. Ne spórolj a humorral!

Trubadúrok, bárdok, minnesängerek! Ismeritek a haikut? Haikut mindenki tud írni: az első sor 5 szótag, a második 7, a harmadik megint 5. Írjatok egy haikut a megadott szótagszámokkal az IKI-ben tanított nyelvek valamelyikén.

Mennyire ismered az IKI-ben tanulható nyelvek kultúráját? Teszteld tudásodat és gyűjts pontokat kvízünk kitöltésével!

Ha tanulsz valamilyen idegen nyelvet, biztosan találkoztál olyan szavakkal, amiket érdekesnek, furcsának vagy viccesnek találtál, vagy esetleg valamilyen hozzájuk kapcsolódó történet miatt lettek emlékezetesek a számodra. Mondd el egy rövid Instagram videóban, melyik a kedvenc idegen nyelvű szavad!

Ha szeretsz idegen nyelven olvasni, merülj el velünk az irodalmi művek tengerében! Válassz nyelvet, szintet, olvasd el a megadott szöveget, és válaszold meg az adott nyelven a hozzá kapcsolódó kérdéseket! Ne fogd vissza magad! Válaszaid legyenek mélyek, tartalmasak, gazdagítsd őket véleményeddel, érzéseiddel is!

Mit tudsz az IKI-ről? Felismered Európa országainak zászlóit és nagyvárosait, vagy nyelveit? Teszteld tudásodat és gyűjts pontokat online kvízeink kitöltésével!

Origó nyelvvizsgát szeretnél tenni, de bizonytalan vagy a tudásodban? Tedd próbára magadat angol és német nyelvből B2 vagy C1 szinten, valamint francia, olasz, orosz, spanyol nyelvekből B2 szinten az írásbeli próbanyelvvizsgán!

Állj meg egy pillanatra! Lassíts! Nézz körül az IKI folyosóján, hátha a színes lapokon számodra fontos üzenetet találsz!

IKI20 egyéb események

Van olyan idegen nyelvű könyved amit már 20-szor kiolvastál és közkinccsé tennéd? Hozd be az IKI-be, és tedd ki a könyvcserebere polcra! Ha pedig találsz egy másikat, amit szívesen elolvasnál, vidd magaddal!

Az IKI-be jársz nyelvórára, esetleg nyelvvizsgázni jössz hozzánk? Írj valamit az általad beszélt nyelvek valamelyikén az Üzenőfalunkra, vagy válaszolj az ott olvasható kérdésre. Szegeden, a Honvéd tér 6. szám alatt találsz bennünket.

Tudtad-e, hogy az ostábla, a Ki nevet a végén?, vagy a sakk játékok többszáz éves múltra tekintenek vissza? Ha hamarabb érkezel a nyelvórára, most te is kipróbálhatsz néhány társasjátékot az IKI-ben. Amennyiben nem ismered a játékszabályt, keresd a QR kódot.

Támogatók

Klett Kiadó logó
ELTE Origó Nyelvi Centrum
Oxford logó