Üdvözöljük az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet honlapján!

Tisztelt Látogatónk!

Szeretettel üdvözöljük az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet honlapján!

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) 2002-ben alakult az SZTE karok korábbi nyelvi lektorátusainak összevonásával. Az azóta eltelt idő alatt tevékenységünk átalakult, az Intézet a Szegedi Tudományegyetem központi szolgáltató egységeként tesz eleget az idegen nyelveket tanulni vágyók igényeinek.

Intézetünk nyelvtanárai angol, francia, magyar mint idegen nyelv, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi kurzusokat tartanak elsősorban egyetemi polgárok számára, de térítéses tanfolyamainkon szeretettel várjuk nem egyetemi polgárok érdeklődését és jelentkezését is. Általános nyelvi kurzusainkon kívül egyetemi hallgatók számára főképpen szaknyelvi kurzusokat hirdetünk, melyeknek széles palettáján szinte minden képzésen tanuló diák megtalálja a számára leghasznosabb nyelvi képzést. Jó néhány szaknyelvi kurzusunk a különböző karok képzési programjainak részét képezi.

A Természettudományi és Informatikai Kar oktatóival együtt indított Angol-Magyar Természettudományi Szakfordítóképzésünk komoly hagyományokkal rendelkezik. A nálunk végzett hallgatókat országszerte szívesen alkalmazzák a fordítóirodák.

Intézetünk több akkreditált általános és szaknyelvi vizsgaközpont vizsgahelyeként is működik, de egyben a telc nemzetközi nyelvvizsgaközpont vizsgahelye is. Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet által fejlesztett nem akkreditált IKI és PhD-nyelvvizsgák letétele a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára lehetővé teszi, hogy teljesíteni tudják a különböző képzések, illetve doktori iskolák által előírt nyelvi kimeneti követelményeket. Az Intézetünkben letehető nyelvvizsgákra előkészítő tanfolyamokat is szervezünk, melyek kínálata elérhető honlapunkon.

2008 óta az Életvezetési Tanácsadóval közösen a tanulási, így nyelvtanulási nehézségekkel is küzdő diszlexiás hallgatók számára speciális angol nyelvi kurzusokat indítunk. Ez a tevékenységünk országosan is egyedülálló.

Kérjük, tekintse meg kínálatunkat és válasszon tanfolyamot! Ha bizonytalan, keressen bennünket elérhetőségeinken, és szívesen segítünk a megfelelő nyelvtanulási útvonal kiválasztásában.

Sikeres nyelvtanulást kívánnak Önnek az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet tanárai.