ORIGÓ nyelvvizsga

Tájékoztató a járványügyi veszélyhelyzet miatti változásokról (2020. április 3.)

ORIGÓ priority check-in - Legyél te az első!

Az adott vizsgahónapokhoz tartozó jelentkezési határidők aktualizált formában a vizsgaközpont alábbi oldalán elérhető vizsganaptárban találhatók. Az egyes hónapokhoz kapcsolódóan feltüntetett nyelv és szint szerinti kínálatban nincsen változás:

https://www.onyc.hu/2018-as-vizsganaptar

Fontos változás viszont, hogy a vizsgahónap kiválasztásakor nem a vizsgaidőszakra jelenleg megjelölt időintervallumokat kell alapul venni, hanem a vizsgahónap kiválasztását úgy kell felfogni, mint a sorszám húzást. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lesznek legközelebb vizsgák, de amikor újra lehetőségünk lesz vizsgákat rendezni, akkor elsőnek az áprilisi vizsgázók kerülnek sorra, majd a májusiak, és így tovább. Ezért célszerű a nyelv-szint szerint választható legkorábbi lehetséges vizsgahónapra jelentkezni.

A vizsgajelentkezés adminisztratív folyamata egyebekben változatlan. A vizsgadíj befizetése az érvényes vizsgajelentkezés feltétele.

Amikor a vizsgák pontos időpontjai ismertté válnak, a halasztást vagy a vizsgadíj 100%-os visszafizetésének lehetőségét a vizsgaközpont biztosítani fogja, ezért a jelentkezés nem hordoz semmilyen kockázatot. Jelen tájékoztatás nem teljeskörű, az aktív vizsgajelentkezésekre vonatkozóan a vizsgaközpont e-mailben küld egyedi tájékoztatást.

Azok a vizsgázók, akiknek 2020. bármely hónapjára aktív vizsgajelentkezésük van, ingyenes felkészülést támogató anyagokat kapnak, melyről az alábbi hivatkozáson találhatók részletek:

https://www.onyc.hu/news/origo-priority-check-in-legyel-te-az-elso

Státusz: 
Akkreditált
Nyelv(ek): 

Szóbeli: angol, francia, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb
Írásbeli: bármely nyelv az Origó kínálatából
A vizsga honlapján tájékozódhat arról, hogy az adott vizsgaidőpontban mely nyelvekből tehető vizsga.

Jelentkezés a nyelvvizsgára: 

A vizsgára a nyelvvizsga központ honlapján elektronikusan lehet jelentkezni: http://www.onyc.hu. A vizsgadíjat csekken vagy átutalással lehet befizetni, csekket irodánkban tudunk biztosítani. A jelentkezési határidő lejárta után, de az írásbeli vizsga időpontja előtti 15. napig pótdíj befizetése mellett (4.800 Ft) fogadunk még el jelentkezéseket. A pótdíj befizetése átutalással vagy OTP pénztári befizetéssel történhet.

Vizsgakoordinátor: 

Bizonyítványok átvétele:
A nyelvvizsga bizonyítványokat a vizsga napjától számított 70-ik naptól lehet átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet titkárságán nyitvatartási időben.

Arany Rigó díj 2019

Következő vizsgaidőpont(ok)

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel intézetünk bizonytalan ideig nem szervez nyelvvizsgákat. A vizsganaptárunkban feltüntetett, 2020 őszére tervezett nyelvvizsgák a veszélyhelyzet változásának függvényében kerülnek megrendezésre.
Vizsga típusa Írásbeli Szóbeli Jelentkezési határidő
ORIGÓ nyelvvizsga 2020. szep. 5. 2020. szep. 4. - 2020. szep. 11. 2020. aug. 7. részletek
ORIGÓ nyelvvizsga 2020. okt. 3. 2020. okt. 1. - 2020. okt. 13. 2020. szep. 7. részletek
ORIGÓ nyelvvizsga 2020. nov. 7. 2020. nov. 3. - 2020. nov. 11. 2020. okt. 7. részletek
ORIGÓ nyelvvizsga 2020. dec. 5. 2020. dec. 4. - 2020. dec. 10. 2020. nov. 6. részletek